Hátizsákos turista

Hátizsákos turista

Ismét a Qatar lett az év legjobb légitársasága

2019. június 18. - Hátizsákos turista

A Paris Air Show-n minden évben kihirdetik a legjobb légitársaságok, legjobb ételek, legjobb lounge-ok sorrendjét és a Skytrax elemzőcég felmérése szerint idén is a Qatar Airways lett az első. Második a Singapore, harmadik a japán All Nippon Airways. Az Emirates, csak az ötödik lett. 
qatar.jpgA Paris Air Show az a rendezvény, ahol a világ legjelentősebb repülőgépgyártói, illetve légitársaságai képviseltetik minden évben, s általában a gyártók itt jelentik be új programjaikat. Nem volt ez másként idén sem, amikor is tegnap az Airbus bejelentette, hogy útjára indítja a A321XLR programot, amelynek során az új A321-es módosított változatát fogják gyártani. Az A321-es az a gép, amelyből 36 darab szolgál a Wizzairnél is. Csakhogy az XLR változat azt jelenti, hogy Extra Long Range, azaz a hatótávja sokkal nagyobb annál, mint amelyek most szolgálnak itt, Európában is. Az új típussal 8700 km-t lehet majd megtenni, ami sokkal több, mint a Budapest - New York távolság, csak hogy egy példát mondjuk. Budapestől, így Torontó, Chicago, Boston, New York, Washington, Atlanta de még akár Miami is elérhetővé válna. Kelet felé, pedig Bangkok, Peking, vagy Shanghaiba is utazhatnánk. 

xlr.jpg

Miért van ennek óriási jelentősége? Éppen a múlt héten fejtegettük, hogy a LOT igen nehézkesen tölti meg az amerikai járatait. Ezzel az új géppel, azonban nem lennének ilyen problémák, hiszen a szélestörzsű gépekkel ellentétben, nem kellene 300 főt összeszedni a járatra, elég lenne, csak 180-220 főt (ennyire tervezik a székezését). Így gyakorlatban a hosszú utakra is keskenytörzsű gépekkel járnánk, amelynek egy folyosója van és a székezése a megszokott 3-3-as. A típusra azonnal több, mint 100 megrendelés érkezett a légitársaságoktól és lízing cégektől.

A Wizzair sajnos nem kommentálja soha azokat a híreket, hogy kívánnának-e tengerentúli járatokat indítani, pedig ez a típus pont az ő családjukba illik. Azért mi reménykedünk, legkorábban 2023-tól derülhet ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakosturista.blog.hu/api/trackback/id/tr2514900370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása